Siis voiko olla parempaa ideaa!? Meillä ei juuri mehuja litkitä, lukuunottamatta perus appelsiinimehua ja en haluaisi häihinkään mitään sokerilitkuja. Oma lukunsa ovat kuitenkin itse tehdyt mehut, joita juon silloin tällöin. Pidän niitä kuitenkin hieman liian tavallisina ja tylsinä, jotta kelpuuttaisin niitä hääpäiväksi. (johtunee ehkä siitä, että koko lapsuuteni ajan litkin omia mehuja) Raparperisima olisi kuitenkin vähän erilainen, kuitenkin mehumainen ja alkoholiton. Ja mikä parasta, itse tehtyä!
Sitten vain keräämään lasipulloja..
Tässä vielä raparperisiman ohje (Kaisan blogista sekin).
Raparperisima
(Ohje: ruokala.net)
- 5 l vettä
- 1/2 kg raparperia
- 400 g sokeria tai fariinisokeria
- 1/2 tl hiivaa
- Lisäksi voi käyttää mausteena esim. sitruunaa, limettiä, inkivääriä tai kanelia
Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi. Siivilöi sima ja pullota. Säilytä simaa muutama vuorokausi viileässä kellarissa ennen tarjoilua.
Kuva pinterest