maanantai 24. helmikuuta 2014

Mitä tehdä, kun kaikki ei mene ihan putkeen ja hääpäivä uhkaa siirtyä?

Sillä hetkellä, kun hääpäivä päätettiin, nenälle nousivat nuo vaaleanpunaiset lasit ja haaveilu on ollut miltei jatkuvaa. Jossain vaiheessa sain rytmihäiriöitä alustavasta budjetista, mutta ajattelin kaiken järjestyvän, sillä olihan minulla nenällä nuo vaaleanpunaiset lasit ja häihin tuolloin aikaa vaikka kuinka.

Nyt kun häihin on enää aikaa about puoli vuotta, on pakko ottaa nuo vaaleanpunaiset lasit pois nenältä ja lopettaa haaveilu! Kun rahaa ei ole säästynyt ihan sitä tahtia, mitä suunnitelma alunperin oli, on pakko alkaa karsia jostain. Tai niinkuin tässä tapauksessa, ihan kaikesta!

Ensimmäisen karsimisen tein jo viime vuoden puolella ja silloin budjetti pieneni tuhansilla euroilla, mutta se ei kuitenkaan riitä. Keskutelimme myös häiden siirtämisestä, mutta minä henkilökohtaisesti menen naimisiin vaikka alasti heinäpellolla, jotta ei tarvitse hääpäivää siirtää! Toki jonkun mielestä hyvä ajatus voisi olla häiden siirtäminen, mutta olen kiintynyt tuohon hääpäivään jo sen verran kovasti, etten haluaisi sitä muuttaa. Lisäksi menettäisimme muutamat varausmaksut ja joutuisimme luultavasti siirtämään häitä parilla vuodella, mikäli aikoisimme saada saman juhlapaikan.

Siispä, ainoa vaihtoehto oli tarkastella mitkä ovat sellaisia asioita, joita ilman voimme elää hääpäivänä. Ja niitä oli yllättävän paljon.. Väistämättä eteen tuli myös se seikka, että itse pitää tehdä, vieläkin enemmän!

Tästä eteenpäin eletään vähän jännityksessä ja yritetään ajatella positiivisesti. Kuinka saada kauniit, omannäköiset häät silloinkin, kun budjetti tulee vastaan? Ja kuinka säilyttää ilo häiden järjestelyssä, kun kaikesta pitää säästää? Se jääköön nähtäväksi. :)

Haaveilua en aio silti täysin lopettaa, sehän on kuitenkin koko homman suola! ;)

8 kommenttia:

  1. Tsemppiä, hyvät teidän häistänne varmasti tulee pienemmälläkin budjetilla :)

    VastaaPoista
  2. Tsempit myös täältä, mulla on toistaiseksi nuo lasit vielä tiukasti päässä vaikka pitäisi alkaa jo huolestua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Teille on kyllä tulossa huikeat häät, oli lasit päässä tai ei ;)

      Poista
  3. Luin jostain kommenteista, etten halua paljastaa budjettia, mutta entäs pientä siihen suuntaan antavaa vihjettä? Ihan sillä utelen, koska me olimme varautuneet noin 10 000 €, vähintään. Toistaiseksi kuitenkin näyttää sille, että alle 6 000 €. Säästetty on, mutta ei mistään itselle tärkeästä asiasta. Eikä paljon ole jäänyt itsellekään tehtäväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiemmin tuo budjetin pitäminen salassa tuntui paremmalta ratkaisulta, mutta nykyään se ei enää tunnu niin isolta asialta. Voisinkin tehdä asiasta ihan oman postauksensa :)

      Meillä ei 6000€ riitä edes juhlapaikkaan, valokuvaajaan ja cateringiin.

      Poista
  4. Tsemppiä toivottelen minäkin! Onneksi olette kuitenkin löytäneet teille sopivan tavan toimia. Toiset tahtovat säästää pidempään, toiset taas viettää ne pienemmän budjetin juhlat. On tärkeää, että olette kuitenkin näitä asioita huolellisesti punninneet ja pohtineet. :) Tärkeintä ei kuitenkaan ole se suuri budjetti, vaan ikimuistoinen, toiveidenne mukainen juhla, jonka tunnelma ja muistot rakentuvat yleensä aivan muista asioista kuin suurista seteleistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet täysin oikeassa! Ja meillä kuitenkin on myös panosta- listalla ne asiat, jotka on varattu jo ensimmäisestä ja joista ei tingitä! :)

      Poista