keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Tähtitieteellinen budjetti

Hääblogeja lueskellessa törmään useasti siihen, että budjetti on keskimäärin 5 000-10 000€ luokkaa.. Tähän hintaan tuntuu jollain oudolla tavalla mahtuvan bändi, valokuvaus, 100 henkeä vieraita, ruoka ja juomat.. Mahdollisesti, jopa ravintolahäät, joihin omien juomien tai ruokien vienti ei ole sallittua. Miten ihmeessä tämä on mahdollista??
Budjetin ulkopuolelle jää hieno hääauto..

Meille tulee vieraita ihan maksimissaan 80, koska suurempi määrä kasvaittaisi jo tälläkin hetkellä tähtitieteellisen rajoissa keikkuvaa budjettia. Yritän parhaani mukaan myös tinkiä kaikista pienistä ja vähäpätöisistä jutuista ja panostaa vain niihin tärkeisiin; sormus, puku, valokuvaus, ruoka ja juoma.. Ja silti viivan alle jäävä luku vetää sanattomaksi! Budjettihan on tällä hetkellä vasta arvio, mutta pahoin pelkään, ettei arvio kovin paljoa heitä lopulliseen hintaan nähden.


..Ja megasormus..
Välillä tuntuu kerrassaan järjettömältä tuhlata yhteen päivään sievoinen summa rahaa, mutta.. Olen päättänyt mennä naimisiin vain kerran, ja haluan päivästä ikimuistoisen! Joskus heikkoina hetkinä harkitsen rahojen (tai itseasiassa vain osan) käyttämistä pitkään ulkomaanmatkaan ja vihkimistä Miehen kanssa kahdestaan esim. Italiassa.. Sitten palaan kuitenkin taas häiden järjestelyn pariin, koska syvällä sisimmässäni kuitenkin tahdon juhlan, jonka voin jakaa ystävien ja perheen kanssa.

Täytynee vain keksiä lisää kohteita, joissa pihistää..

Kuvat Google

6 kommenttia:

 1. Meilläkin budjetti on melko suuri, mutta silti joistain jutuista on joutunut pihistämään. Vaikka kuinka pyöritti summia, ei tuon alle kuitenkaan päästy tinkimättä niistä "tärkeimmistä" jutuista.. Toisaalta varmasti ihan hyväkin säästää niistä "ei-niin-tähdellisistä" kuluista :)

  Onhan se vähän absurdia kuluttaa yhteen päivään summa, jolla saisi vaikkapa uuden henkilöauton, mutta samoin täällä olisi tarkoituksena mennä naimisiin vain sen yhden kerran, eikä tuo summa nyt taloutta juurikaan horjuta, joten why not? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä se on hyvä joutua miettimään kunnolla asioita ja harkitsemaan.. Ei tuu sit hankittua mitään turhaa ja ylimääräistä!

   Tosin se on välillä kauheen vaikeeta, kun mä oon vähän semmonen hamstraaja! =D

   Poista
 2. Meidän budjettimme on n. 5000 euroa; bändin maksaa miehen vanhemmat ja vieraita vain n. 60, hääpukuni vuokraan ja vihkisormukseksi tulee hopeinen alle 100 euron sormus. Olemme panostaneet musiikkiin ja viihtyvyyteen, kuten tilat ovat Helsingin keskustassa. Arvatkaapa kuinka monta kertaa olen pohtinut, että jos vain lähtisi ulkomaille kuukaudeksi nautiskelemaan.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo parikymmentä vierasta vähemmän pienentäisi meidänkin budjettia jo huimasti! ..Mutta enempää ei pysty nipistämään, kun alunperin lähdettiin sadasta vieraasta liikkeelle..

   Tuo ulkomaille lähtö on käynyt "muutaman" kerran täälläkin mielessä! ;)

   Poista
 3. Itsellä on vähän sellainen pieni aavistus, että kaikki tuskin haluavat paljastaa budjettiaan ihan tarkkaan. Toisaalta taas, kaikkea ei aina muista laskea budjettiin. Meillä alkuperäinen budjetti oli 10 000 €. Ei siitä mitään tullut... Nyt kun viimeinenkin häitä koskeva lasku kolahti postilaatikkoon, arvioisin että häihimme meni noin 16 000 €. Niin, eikä tässä summassa ole häämatkaamme, hääkuvien teettämistä eikä kyllä muuten kiitoskorttejakaan.... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ehkä istu suomalaiseen kulttuuriin budjettien julkinen huutelu..

   Ihmettelin vain aluksi, missä kohtaa ihmiset oikein säästää, jos selviää alle 10 000 €. Voisivat tulla säästämään meidänkin häihin, jos se jotain auttais.. ;)

   Poista