sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Morning after- photoshoot

Maailmalla on tällä hetkellä nousevana trendinä hääpäivän jälkeisenä aamuna otettavat kuvat. Ensin ajattelin tämän olevan taas niitä jenkkien hömpötyksiä, mutta hetken aikaa asiaa pohdiskeltuani (ja satoja erilaisia kuvia selailtuani) tulin siihen tulokseen, että tämähän voisi olla loistava juttu!


Osa kuvista tuntui olevan vähän liian intiimejä, enkä niitä välttämättä haluaisi kuvaajan kanssa jakaa, mutta kuvistahan voi tehdä juuri sellaisia kuin itse haluaa! Löysin todella herkkiä ja ihania kuvia, joissa paljasta pintaa ei näy liikaa, vaan niiden sijaan kuvista aistii parin välisen kemian, jota pystyy melkein käsin koskemaan.


Boudoir- eli huomenlahjakuvausta olen myös harkinnut vakavasti ja tähän yhteyteen voisi sen yhdistää samalla. Suomessa ei taida olla kovin yleistä ottaa huomenlahjakuvia parikuvauksena, mutta tämä morning after olisi tavallaan juuri sellainen. Yleensä hotelleissa check-out on hääyön jälkeen suhteellisen myöhään, joten ei tulisi edes kiire!


Ja koska aamulla kampauksen ei tarvitse olla kovin kummoinen, tässä kohtaa selviäisi pelkällä meikillä Meikin voi valintansa mukaan tehdä joko itse, tai hankkia meikkaajan. Miehelle riittää, kun ajaa parran. Tai ei välttämättä sitäkään. ;)


Olisi ihanaa saada vangittua kuvaan se tunne, kun ensimmäistä kertaa herää vaimona, äärimmäisen onnellisena!

12 kommenttia:

 1. En ole myöskään vastaavasta kuullut, mutta toihan voisi toimia kivasti :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis ajatus kyllä :) Jotenkin tuntuu vain, että noita kaikkia erilaisia kuvaustyylejäkin alkaa jo olla niin paljon, ettei millään kaikkeen voi lähtee. Meilläkin on otettu nyt kihlakuvat, sitten tulee hääkuvat (koko päivän dokumentaarinen + potretit) ja trash the dress -kuvaus. Lisäksi mua kiinnostais jossain määrin tuo boudoir-kuvaus huomenlahjaksi sulholle. Tuossakin on jo neljät eri kuvaukset, niin mihin niitä kaikkia kuvia sitten lykkää, kun ei kotiansa viitsisi omilla kuvilla kumminkaan tapetoida? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eihän sitä muuta ehtis kuin kameran edessä poseerata, mutta hyvähän se on, että on vaihtoehtoja mistä valita..!

   Ja kuka sanoo, ettei omaa kotia voi tapetoida omilla kuvilla?? ;D
   ..Ehkä esim. kuvakirja veisi kuitenkin vähemmän tilaa..

   Poista
  2. Ihana idea tämä! Enpä ole koskaan tällaisesta kuullutkaan. Laitoin muuten tunnustusta blogiini sinulle :).

   Poista
  3. Tämä tosiaan on vielä Suomessa hieman tuntemattomampi..

   Kiitos tunnustuksesta. =)

   Poista
 3. Tässähän pitää kohta saada kaaso opettelemaan valokuvauksen saloja, kun näitä erillaisia ja ihania valokuvauksen kuvaustyyppejä ilmaantuu niin valtavasti :) Taidamme kuitenkin tyytyä häiden dokumentaariseen kuvaukseen ja potretteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki voi myös ottaa kuvat ensimmäisenä aamuna omalla kameralla. ;)

   Poista
 4. Eräs kaverini meni naimisiin pari vuotta sitten. Hän oli kauhistellut kaason kanssa huomenlahjakuvauksen ideaa, että apua, teettääkö joku ihan oikeasti tällaisia?! Mutta kuinka ollakaan: polttariporukka oli järjestänyt hänelle polttareihin valokuvaajan ottamaan ammattimaiset huomenlahjakuvat ulkona luonnon keskellä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana idea!

   Joskus morsian saattaa tarvita pientä rohkaisua.. ;)

   Poista