torstai 5. syyskuuta 2013

Pohdinnan kohteena vieraslista - ketkä on pakko kutsua?

Tähän mennessä tekstini ovat liittyneet lähinnä vaaleanpunaisiin unelmiin ja niihin, ehkä jopa hieman toisarvoisiin asioihin. Minusta on mukavaa jakaa vaaleanpunaisia hattaraunelmia ja katsella häitä välillä hieman pinnallisesti vaaleanpunaisten lasien läpi.

Häiden järjestely ei kuitenkaan ole pelkkää prinsessaleikkiä, vaan väistämättä eteen tulee myös niitä hieman haastavampia valintoja. Tämä on minulle selkeästi yksi sellainen..

Minulla ja Miehelläni on molemmilla muutamia sellaisia ystäviä, joiden puolisojen kanssa emme ole oikeastaan tekemisissä. Osassa tapauksista syy on se, että ystävät asuvat suhteellisen kaukana ja kun näemme muutaman kerran vuodessa, vietämme kaiken ajan juuri sen ystävän kanssa. Osalla ystävistä vaimot vain jäävät aina kotiin, kun tapaamme.. Osaa puolisoista en ole nähnyt kertaakaan, osan vilaukselta muutaman kerran.

Kysymys kuuluukin, pitääkö ne puolisot kutsua häihin? Minä haluaisin hääpäivänäni pystyä kertomaan jotain jokaisesta vieraasta, mutta jos en ole edes nähnyt kaikkia, miten pystyn kertomaan heistä mitään..? Nuo puolisot eivät myöskään tunne häistä ketään, omaa puolisoaan lukuunottamatta, joten olisiko heillä edes hauskaa?

Aluksi ajattelin, että kutsutaan vain, eihän heitä ole kuin muutama.. Mutta pienen laskeskelun jälkeen (ja cateringin hintojen jälkeen) olen alkanut pohtimaan asiaa uudelleen.. Haluanko kuluttaa hääpäivänäni satoja euroja ihmisiin, joita en edes tunne?

Kuva2 kommenttia:

  1. Samojen asioiden kanssa painittiin aiemmin ja päädyttiin siihen, että tyttö- ja poikaystäviä ei kutsuta. Avioparit kuitenkin kutsuttiin, tosin esim. työkavereita kutsuimme ilman aveceja, olivat naimisissa tai eivät. Nämä ovat yllättävän haastavia pohdintoja, mutta mielestäni jokainen tekee omat päätöksensä ja niitä tulisi kunnioittaa :).

    VastaaPoista
  2. Nämä on ihan käsittämättömän vaikeita juttuja, mutta intuitiolla yritän päätöksiä tehdä. Jos itsestä tuntuu hyvältä ja voi omien sanojen takana seistä, silloin se on oikea valinta.

    Meillä aletaan kyllä kallistua samaan ajatukseen, kuin teillä.. :)

    VastaaPoista