maanantai 28. lokakuuta 2013

Pohdintaa vieraslistan kasaamisesta

Korppu tuskaili blogissaan budjetin paisumista suhteessa vieraiden määrään. Se on luultavasti jokaiselle häitä järjestävälle tuttu juttu. Kutsutaanko avecit vai ei, nimellä vai ilman, ja entäs ne lapset sitten. Päätös on loppupeleissä jokaisen hääparin itse tehtävä. Kylmästi ajateltuna jokaiselle vieraalle on laskettava hinta ja sen jälkeen pohdittava onko kyseinen ihminen tuon summan arvoinen.

Siru kommentoi minusta niin osuvasti ”Nautimmeko itse häistä enemmän, jos ne kymmenen kesäheilaa siellä ovat? Vai nauttisimmeko esim. pitkästä viikonlopusta Lontoossa sillä 1000 eurolla, joka säästyy?”

Voiko asiaa enää paremmin kiteyttää!?

Tämä kaikki kuulostaa niin tutulta, sillä meilläkin asia on erittäin ajankohtainen. Ensin ajattelin, että onhan tässä aikaa miettiä asiaa, kutsut kun lähtevät vasta ensi vuoden kesäkuun tienoilla.. Mutta, kun haluaa lähettää Save the Date- kortit, on päätös tehtävä jo paljon aiemmin. Tarkemmin sanottuna, ihan näillä näppäimillä..

Olen huomannut, että kun tuijottaa budjettia riittävän pitkään ja saa siitä loppusummasta joka kerta rytmihäiriöitä, sitä oppii pikkuhiljaa karsimaan ihmisiä (ja muita hömpötyksiä) aika rankalla kädellä. Meillä vieraslistan tekemistä helpotti se, että tehtiin samalla alustava istumajärjestys. Siitä nähtiin mihin pöytiin jäi tilaa ja muutama "ehkä"- vieras sai jäädä listalle, koska sujahtivat niin kivuttomasti muutamaan vajaaseen pöytään.

Avec- tilanne ratkaistiin niin, että avecit kutsutaan nimellä. Aveciksi kelpaavat ainoastaan sellaiset henkilöt, jotka ovat joko avio-/avopuolisoja tai seurustelevat vakavasti. Minä henkilökohtaisesti haluan tietää ennalta jokaisen henkilön, joka häihin tulee, vaikka joukkoon toki mahtuu myös niitä puolisoja, joita en kovin hyvin tunne. Enkä usko kenenkään siitä suuttuvan, mikäli ”joutuu” tulemaan yksin. Vieraat ovat kuitenkin meidän hyviä ystäviä ja siksi hyviä tyyppejä. Ja sukua ei voi vaihtaa vaikka suuttuisivat! ;)

Rehellisesti sanottuna, mikäli joku vetäisi herneen nenään siksi, ettei saa tuoda jotain baari-illan tuttavuutta mukanaan, ehkä sen ihmisen ei pitäisi olla listalla lainkaan.. Minä en ainakaan tarvitse ystäväpiiriini itsekkäitä ihmisiä, jotka eivät osaa iloita toisen onnesta. 

4 kommenttia:

 1. Joo siis aivan huikeen hyviä kommentteja sain kyllä tuohon postaukseen.
  Näillä perustein poistettiin sitten sukulaisia, joita ei olla nähty vuosiin, mutta olisi kiva ollut häissä treffata. Myöskin sinkuilta otettiin avec mahdollisuus tylysti pois ja sillä saatiinkin jo 17 ihmistä karsittua häistä. Eli nyt on häälistaa saatu pienennettyä johonkin 90 henkeen. Vieläkin liikaa, mutta kaikki ei varmasti tule. Luotan siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hieno juttu!

   Joskus se vaan auttaa, kun asioista avautuu. Saattaa saada uutta näkökulmaa asioihin :)

   Meillä vielä pientä viilausta vaille, mutta onneksi "pahin" on jo ohi :)

   Poista
 2. Oon ihan samaa mieltä tuosta avec asiasta! Meidän kutsut lähetetään aivan samoilla perusteilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä saa kyllä varmistettua sen, ettei vierasmäärä räjähdä käsiin ja paikalla ovat ne rakkaimmat ihmiset! :)

   Poista