torstai 12. joulukuuta 2013

Kilpailuta, ihan kaikki!!

Jos en mitään muuta ole tähän mennessä häiden järjestämisestä oppinut, niin ainakin sen, että kaikki asiat pitää kilpailuttaa! Ihan kaikki! No, siinähän on luonnollisesti ihan järkyttävän suuri työ, kun ensin lähetät tarjouspyynnöt kymmeneen eri paikkaan (vähintään!!), odottelet pahimmillaan monta kuukautta tarjouksia, joita lopulta saat ehkä 6-8. Sitten siirrät ne exceliin ja vertailet mikä niistä on edullisin, tai muulla tavalla paras. (Meillä usein mennään sillä joka on edullisin, koska kuten hyvin varmaan olette huomanneet, häät tulevat muuten todella kalliiksi!)

Tämä koko prosessi ei siis yhtään sovi minunlaiselleni ihmiselle, jonka mentaliteetti meinaa välillä olla mulle-kaikki-nyt-heti! Ja, kun aikaa on vierähtänyt pahimmillaan kuukausia, mun into siihen kyseiseen asiaan on lässähtänyt jo moneen kertaan.. Yritä siinä nyt sitten jollain tavalla saattaa homma loppuun..

Rasittavaa tai ei, suosittelen silti. Me ollaan säästetty jo pitkät pennit, kun on jaksettu kilpailuttaa kaikki mahdollinen. Ja niinhän se menee, että silloin kun haluat säästää rahaa, kulutat usein aikaa. Ja jos et halua kuluttaa aikaa, käytät usein enemmän rahaa.

Kuva

6 kommenttia:

 1. mä kuulun tohon kulutat enemmän rahaa joukkoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tuntuu, että sitä tietä pääsis helpommalla.. ;)

   Poista
 2. Me ollaan menty enemmän sillä hyväksi todetulla-linjalla, mikäli joku on ollut joissain muissa juhlissa toimiva, otamme sen.

  Kilpailuttaminen on hyvä aloittaa todella hyvissä ajoin, sillä vastausten kestäminen voi kostautua sillä että joku toinen kysymämme ehtii varata haluamanne päivän toiselle. Lisäksi kun laittaa kaikki kalleimmat asiat kuntoon tänä vuonna ja tekee heidän kanssaan sopimuksen hinnasta, saa tämän vuoden hinnan ;) Ensi vuonna uudet hinnat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten niin totta! Joka vuosi nousee hinnat..

   Poista