keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Panostaakko astioihin?

Meillähän ei cateringin tarjoukseen kuulu astiat lainkaan, joten siinä yksi asia lisää, joka pitää hoitaa itse. Astioiden puuttuminen ei meitä sinällään haittaa, sillä näin saamme päättää itse millaiset astiat haluamme hääpäiväksi. Ei tarvitse myöskään miettiä, viekö pitopalvelu astiat mennessään jo ennen juhlien loppumista, ja mistäs laseista sitä sitten juodaan illan pimetessä.

Seuraavaksi päästiin kuitenkin siihen asiaan, että kuinka paljon niihin astioihin sitten panostetaan ja millaiset astiat sitä pitäisi hommata? Mahtaako kukaan huomata, jos astioihin panostaa rahallisesti hieman enemmän, vai kuuluuko se juuri niihin asioihin joita kukaan ei muista enää vuoden päästä, minä itseni mukaan lukien.

Olisihan se ihanaa saada pöytään Iittalaa, mutta onko se sittenkään niin välttämätöntä?

Panostetaanko teillä kattaukseen, vai mennäänkö niillä mitä catering tuo mukanaan? Vaikuttiko cateringin valintaan heidän käyttämänsä astiasto? 

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Vastauksia toivotaan myös jo rouviintuneilta. Kiinnititkö huomiota millä haarukalla pistit ruokaa suuhusi hääpäivänä? :)

10 kommenttia:

 1. Sanoisin, että ei ehkä kannata ihan kamalasti panostaa :) itse juuri ja juuri muistan mitä ruokaa suuhuni hääpäivänä pistin. Haarukasta tai lautasesta ei ole yhtään mitään mielikuvaa. Kai sellaiset oli :D meidän juhlapaikassa oli kamalat kahvikupit, asia jota stressasin ennen häitä. Häissä se ei enää haitannut yhtään. En edes muistanut koko asiaa kun koko pöivä oli täynnä vaikka mitä muita tärkeämpiä asioita. Hääpäivänä ainakin minä tajusin miten turhaa oli stressata pienistä asioista ja yksityiskohdista. Ihmiset ja tunnelma on ne asiat jotka ihmiset muistavat, tunnelma mainittiin monessa vieraskirjalapussa. Eipä kukaan maininnut miten kauniit servetit meillä oli tai mitään vastaavaa ;) itselle niitä yksityiskohtia lähinnä värkkää. Toki jos olisi rajattomasti rahaa niin olisi hienoa kattaa vaikka villeroy bochia tms. Vieraille mutta todellisuudessa koen tämän aika turhaksi panostuksen aiheeksi :) tietysti mielipiteitä voi olla monia. Tässä yhden muutama viikko sitten rouviintuneen mielipide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ettei astioilla ole mitään väliä! Ehkäpä käytän sen erotuksen elämästä nauttimiseen häiden jälkeen. :)

   Visuaalisuus on minulle todella tärkeää, mutta ajattelin hoitaa sen vähäisen stressaamisen hääpäivää ennen, jotta sitten hääpäivänä voi relata eikä ole mitään väliä, jos joku koriste on vähän vinossa :)

   Poista
 2. En panostaisi astioihin erityisesti. Meille tuli joku perusastiasto pitopalvelun kautta. En muista astioista mitään yksityiskohtia eli voi olettaa, että vieraat eivät todellakaan muista. Vaihdettiin loppuillasta kertismukeihin eikä kukaan nyrpistellyt nenäänsä asialle ainakaan meidän nähden. Meidän häistä kehuja saivat mm. ruoka, yleinen tunnelma, puheet. Muutama ystäväni ei muistanut jälkikäteen kunnolla, millaiset vaikkapa meidän pöytäkoristeet olivat. Yksityiskohdat ovat tärkeitä morsiammelle/hääparille ja niihin kannattaa siksi panostaa siinä määrin kuin itse haluaa, mutta vieraat muistavat ennen kaikkea kokonaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minäkin mietin, että panostan ennemmin pöytäkoristeisiin sen verran, että silmää miellyttää :)

   Ruoka meilläkin on tärkeässä osassa, joten kai se on sama mistä niitä syö. :)

   Poista
 3. En kyllä muista muuta kuin että lautaset olivat valkoiset. :D Ja minä tykkään astioista! En siis minäkään erityisesti panostaisi, vaan pääasia olisi, että astiat ovat puhtaat. Muutoin ne saattavatkin jäädä mieleen negatiivisessa valossa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli riittää, että on valkoiset, puhtaat lautaset ;)

   Poista
 4. Täytyy kyllä sanoa, etten muista yhdessäkään häissä kiinnittäneen astioihin huomiota. Joten en kyllä liiemmin panostaisi tähän puoleen. Valkoiset perus lautaset sopii aina kattaukseen kuin kattaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tätä minäkin mietin. Yleensähän ne tuntuu olevan aika samanlaisia ylipäätään kaikissa häissä :)

   Poista
 5. Me panostetaan sen verran, että lautaset ovat mustat teemavärimme mukaan. Muuten en olisi edes miettinyt astia-asiaa, mutta piotpalvelijamme ehdotti, että samaan hintaan kuin he roudaisivat posliiniastiastonsa juhlapaikalle voisivat he tilata meille mieleiset kertakäyttöastiat Dunilta. Ensin mietin, että jaa kertakäyttöastioita, mutta onneksi tutustuin asiaan paremmin, sillä lautaset näyttävät ja tuntuvat aidoilta lautasilta. Miltäs kuulostaisi sellainen vaihtoehto? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä ihan perehtyä asiaan!

   Kiitos tuhannesti vinkistä. :)

   Poista