Siis voiko olla parempaa ideaa!? Meillä ei juuri mehuja litkitä, lukuunottamatta perus appelsiinimehua ja en haluaisi häihinkään mitään sokerilitkuja. Oma lukunsa ovat kuitenkin itse tehdyt mehut, joita juon silloin tällöin. Pidän niitä kuitenkin hieman liian tavallisina ja tylsinä, jotta kelpuuttaisin niitä hääpäiväksi. (johtunee ehkä siitä, että koko lapsuuteni ajan litkin omia mehuja) Raparperisima olisi kuitenkin vähän erilainen, kuitenkin mehumainen ja alkoholiton. Ja mikä parasta, itse tehtyä!
Sitten vain keräämään lasipulloja..
Tässä vielä raparperisiman ohje (Kaisan blogista sekin).
Raparperisima
(Ohje: ruokala.net)
- 5 l vettä
- 1/2 kg raparperia
- 400 g sokeria tai fariinisokeria
- 1/2 tl hiivaa
- Lisäksi voi käyttää mausteena esim. sitruunaa, limettiä, inkivääriä tai kanelia
Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi. Siivilöi sima ja pullota. Säilytä simaa muutama vuorokausi viileässä kellarissa ennen tarjoilua.
Kuva pinterest
Kuulostaa herkulliselta!
VastaaPoistaNiin minustakin!
PoistaJoka kerta tulee jano, kun näkee tuon reseptin :D
Tää on kyllä niiiin herkullinen idea! :)
VastaaPoistaEikö? :)
PoistaAjattelin testata jo etukäteen että voi sitten muuttaa tarvittaessa reseptiä..
Heiii, kiva jos raparperisimaidea saa tuulta alleen! Minä ryöstin idean Vaimomatskua blogin Maaritilta, joka keitteli häihinsä limesimaa :)
VastaaPoistaMinulta on ihan mennyt ohi Maaritin limesima! Pitääpä vähän petrata muiden blogien selailussa ;)
Poista