perjantai 3. tammikuuta 2014

Älypuhelimet ja vieraiden ottamat kuvat

Tämä saattaa taas jonkun mielestä olla "first world problem", mutta minua tämä asia on mietityttänyt jo jonkin aikaa.. Henkilökohtaisesti en haluaisi vieraiden postailevan kuvia facebookkiin kesken hääpäivän ja tägäilevän meitä, jotta kaikki ala-asteen entiset luokkakaveritkin pääsevät ne näkemään.. Varsinkin, kun en ajatellut itse puhelinta käyttää hääpäivän aikana. Tällöin kaikki kuvat tulisivat itselle täytenä yllätyksenä sitten seuraavana päivänä.. Olen ehkä sen verran perfektionisti, että ajatus kamalista ilmeistä ja huonoista kuvista loppumattomana jonona facebook- seinällä saa minut kauhun valtaan!!

En voi tietenkään vieraita kieltää lisäilemästä kuvia, mutta tahtoisin edes jollain tavalla vaikuttaa siihen, mihin niitä postaillaan, sillä tahtoi tai ei, tämä on sitä nykyaikaa!

Olen nyt selaillut läpi ilmaisia, ulkomaisia, suomalaisia, maksullisia.. Ja tällä hetkellä listan kärjessä on ehdottomasti suomalainen Morsiusappy! Se tuntuu olevan kaikista monipuolisin ja helpoin käyttää. Ainoa, mikä vähän mietityttää, on hinta. Tätä kun ei ole alunperin budjetoitu lainkaan mukaan ja lähipäivien budjetin tarkastelujen jälkeen ei kärsisi mitään lisätä enää listalle tai jää häät pitämättä.. Mutta toisaalta, tämä helpottaisi kyllä huomattavasti vieraiden ottamien kuvien metsästystä, kun kaikki löytyisi samasta paikasta. Help!

Onko kenelläkään vielä omakohtaisia käyttökokemuksia tästä suomalaisesta sovelluksesta? Olisi kiva kuulla mielipiteitä. :)


8 kommenttia:

  1. Itselläni ei ole kokemusta tuosta sovelluksesta, mutta minuakin mietityttää älypuhelimet häissämme ja vieraiden ottamat kuvat. Olen ihan varma, että osa vieraistamme julkaisee kuvia reaaliajassa, enkä tosiaan sellaista toivoisi. Siskoni ehdotti, että pitäisi laittaa juhlapaikan ulkopuolelle älypuhelimien kieltokyltti ja portsari ottamaan puhelimet vierailta. :D Ei vaan, ihan tosissani olen miettinyt, jos pyytäisi ettei vieraat julkaisisi kuvia. Varmasti vieraat ymmärtävät miksei. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, itse en haluaisi vieraita kieltää.. Paremminkin ohjata toiseen suuntaan! ;)

      Lisäksi tuossa sovelluksessa olisi tosiaan se hyvä puoli, että saisi kerättyä kaikkien ottamat kuvat itselleenkin häiden jälkeen :)

      Poista
  2. Musta tää tuntuu aika kummalliselta. Okei, älypuhelimet on ihan muutamassa vuodessa lisääntyneet aivan hirveästi, mutta musta ois jokseenkin epäkohteliasta roikkua toisen häissä, jossain somessa latailemassa kuvia ja kommentoimassa kavereiden kanssa jonkun toisen häitä. Että jos omissa häissään haluu olla luuri kädessä niin toki...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä just pointtina oli se, että en aio ite hääpäivänä puhelinta käyttää.. Tällöin sitä on autuaan tietämätön siitä, mitä ihmiset latailee ja mihin.

      Viime kesänä sain sen verran monia tuntemattomien ihmisten häitä katsella kavereiden latailemien kuvien välityksellä, että en halua samaa omalle kohdalle..

      Poista
  3. MEillä oli käytössä tuo sovellus ja olin ihan tyytyväinen. Toki sovellus oli silloin "vasta lanseerattu", mutta pienetkin epäkohdat ylläpito korjasi tosi nopeasti (jopa illalla!) vaati siis testailua ennen julkaisemista. :) Laitettiin meidän osoite myös kutsukorttiin ja kaasot ja bestmanit muistuttelivat siitä vielä hääpäivän aikana. Toki kuvia sinne facebookin ihmeelliseen maailmaan myös hääpäivän aikana eksyi, mutta voithan laittaa eston päälle, ettei sinua voi tägätä kuviin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!

      Mietin tuota ohjelmaa erityisesti sen takia, ettei tarvitsisi laittaa erillisiä info- lappuja kutsun mukaan. Kaikki löytyisi samasta paikasta.

      Pitänee pohtia myös tuota estoa facebookkiin ;)

      Poista
  4. Sain tuon koekäyttöön silloin, kun sivustoa lanseerattiin. Käyttö oli helppoa ja sivut sai nopeasti tehtyä. Kätevää siinä oli mielestäni se, että sinne voi koota esimerkiksi häälahjatoivelista vieraita varten. Niin ja tietysti se, että vieraat voivat ilmoittaa tulostaan ja mahdollisista ruoka allergioista sovellutuksen kautta. Kuvien lisäämistä en pitänyt itse niin tärkeänä ominaisuutena, mutta toki käyhän se siihenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri noita mainitsemiasi ominaisuuksia olen miettinyt, kun helpottaisi kovasti esim. ilmoittautumista.

      Ja sitten ne valokuvat vielä siihen päälle :)

      Poista